Amerika’da Satış Yapmak

14 Şubat 2022by Tarık Kamanlı0
Amerika'da Satış Yapmak
Amerika’da Satış Yapmak

Amerika’da Satış Yapmak

Amerika pazarı özellikle yeni girişimcilerin ve büyük firmaların girmek istediği bir pazar olup çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Eğer sizde bu fikri düşüyorsanız Amerika’da satış yapmanız için geniş kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekmektedir.

Amerika’da Satış yapmak istiyorsanız ve satılacak ürün konusunda herhangi bir fikriniz yoksa Amerikaya ithal edilen ürünleri satmak kazançlı bir iş fırsatı olabilir. El sanatları, mobilya ve hatta zeytinyağı, şarap vb. gibi yiyecek ve içecek ürünleri gibi ithal ürünlere yönelik yüksek bir talep bulunmaktadır. ABD pazarına ürünlerinizi başka bir ülkeden getirip ithal ederek satmak ile ilgileniyorsanız, Amerika Birleşik Devletleri sizin için çok iyi bir fırsat olabilir. Eğer bu alanda bir girişim yapacaksanız hem Amerika pazarını araştırmanız hem de satılacak ürünleri araştırmanız gerekmektedir.

Amerika’da Satış Yapmak İçin Bu süreçte size rehberlik edecek bazı ticari ve düzenleyici ipuçları:

  • İlk yapmanız gereken  ithalat reddetme yasalarını ve ticaret engellerini kontrol etmek olmalı.
  • Belirli bir ürün veya ithal ürün yelpazesi için pazar fırsatını belirlemeye ek olarak, seçtiğiniz malları menşei ülkeden Birleşik Devletler’e gerçekten ihraç edebileceğinizden emin olmak için ABD ticaret engellerin araştırmalısınız ve seçtiğiniz ürün ile ilgili yerel ülke yasalarını kontrol etmelisiniz.
  • Amerika Birleşik Devletleri ithalat dostu olsa da, sınırları dışında var olmayan sıkı güvenlik ve sıkı bir kalite kontrol ağına sahiptir. Benzer şekilde, yabancı ülkeler bazen dini süs eşyalarının, nadir eşyaların veya korunan malların ihracatını kısıtlamaktadır. Örneğin, belirli hayvansal yan ürünler (kürk ve fildişi gibi) ile sahte tasarım ürünleri yasaklanmıştır veya ihracat kısıtlamalarına tabidir.

Resmi olarak kendi işinizi kurun…

İthalat fırsatlarının peşine düşmeden ve herhangi bir düzenleyici uygulamaya girmeden önce ticari varlığınızı resmileştirmeyi düşünmeniz gerekmektedir. Bir iş kurmayla ilgili planlama, finansal ve yasal adımlara ilişkin gerekli adımları takip ederek Amerika’da girişimci olabilirsiniz. .

İhracat yapılan ülkede ilişkiler ve ağlar kurun…

Eğer Amerika’da Satış Yapmak istiyorsanız atmanız gereken en önemli adımlardan biri tüm toptan alımlarda olduğu gibi satışını yapacağınız ürün(ler)’in üreticisi veya dağıtıcısı ile görüşmek olmalıdır. Bu bağlamda toptancınız olan firmanın ihracat tecrübesi olup olmadığını tespit etmeye çalışmalı ve referans istemelisiniz.

Bir gümrük komisyoncusu tutmayı düşünün

Amerika Birleşik Devletleri’ne mal ithal etme girişiminde bulunan pekçok kişi , lisanslar, vergiler ve harç ücretleri dahil olmak üzere işleri için geçerli olan yasa ve yönetmelikleri kolaylaştırmaya yardımcı olması için bir gümrük komisyoncusu ile anlaşmayı tercih etmektedir. Gümrük komisyoncusu, tıpkı bir nakliye komisyoncusunun ihracatçılar için yaptığı gibi, malları ithal etmek için gereken bütün belgeleri hazırlayarak, ihracatınızı daha kolay hale getirir. Bu hizmete,  Amerika Ulusal Gümrük Müşavirleri ve Nakliyeciler Birliği’nde (NCBFAA) ile iletişime geçerek sertifikalı bir gümrük komisyoncusu ile anlaşarak. Amerika’da Satış yapmayı basite indirgemiş olursunuz.

Belirli malları ithal etmek için bir lisans veya izne ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin

Amerika’da satış yapmak için İthal ve ihraç edilen pekçok ürün, federal kurumlar tarafından düzenlenmektedir. Devlet tarafından listelenen ürün türlerinden herhangi birini ithal veya ihraç ederseniz, belirli lisanslar ve izinler almanız veya ek evrakları tamamlamanız gerekebilir.

İthal malların satışı: perakende ve dağıtım seçenekleri

Peki İthal mallarınızın Amerika’da Satış Nasıl Yapacaksınız? Amerika’da ürünlerinizi mağazalara, fuarlarda, festivallerde ve pazarlarda doğrudan satışa çıkarmak için birçok seçenek mevcuttur. Ayrıca ilerleyen zamanlarda kendi perakende mağazanızı da kurabilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri dışında yaşıyorsanız ve Amerika’da satış yapmak istiyorsanız, çevrimiçi perakendecilik veya “e-ticaret” yararlı bir seçenektir. Ancak e-ticaret web sitenizi bir ABD alan adı kullanarak kurduğunuzdan ve bir ABD sunucusunda barındırdığınızdan emin olmalısınız…

Diğer Makaleler İçin Tıklayınız

Tarık Kamanlı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hızlı İletişim
Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. 7/24 sizlere hizmet verecek müşteri temsilcilerimize hemen ulaşabilirsiniz.
Dekatro.com
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
Bizi takip edin
Sosyal medyalarda bizi takip edebilirsiniz
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.