Yurtdışına Kargo Nasıl Gönderilir?

14 Şubat 2022by Tarık Kamanlı0

Yurtdışına Kargo Nasıl Gönderilir?

Yurtdışına Kargo Nasıl Gönderilir?
Yurtdışına Kargo Nasıl Gönderilir?

Günümüzde artan e-ticaret özellikle yurtdışına kargo yapmayı gerektirebiliyor. Yazımızda sizler için yurtdışına kargo nasıl gönderilir? sorusunun cevabını derledik…

Türkiye’den bir zamandır yurtdışına kargo yollamak oldukça kolay. Türkiye’den herhangi bir ülkeye gönderilecek olan gönderim hizmeti pekçok firma tarafından verilmektedir. Dolayısıyla insanlar uluslararası müşterilerine, e-ticaret müşterilerine, tanıdıklarına, kurum, kuruluş ve tüzel kişilere göndermek durumunda kalabilirler. Bu noktada cevap verilmesi gereken husus Yurtdışına Kargo Nasıl Gönderilir? sorusu olmalıdır. Aslına bakacak olursak bu sorunun yanıtını vermek oldukça kolaydır. Yurtdışına kargo yollamak için fiyat ve gönderim yapılacak ülke paritelerini göz önünde bulundurarak gönderim yapacağınız firmayı tercih etmeli, gerekli belgeleri hazırlayıp teslim etmeli ve kargo ücreti ödenerek kargo firmasına teslim edilmelidir. Burada dikkat etmeniz ve yapmanız gereken en önemli husus kargonuz yurtdışına gitmeden önce gümrüğe takılıp takılmayacağı konusunda firmalardan bilgi almaktadır.

Her Ürün Yurtdışına Gönderilebilir Mi?

Yurtdışına hemen hemen her ürün gönderilebilmektedir. Fakat burada önemli hususlara dikkat etmek gerekmektedir. Kargonuzu Yurtdışına yollamadan önce yollayacağınız kargo içeriğine bağlı olarak yurtdışına çıkması yasak olan ya da farklı ülkelerin mevzuatına uygun olmayab bir ürünün gönderilmesi yasaktır. Bu noktada anlaşma sağlayacağınız kargo firması sizlere bu konuda yardımcı olacak gönderecek olacağınız kargo içeriği hakkında sizlere destek verecektir.

Yurtdışına Gönderilemeyen Ürünler Nelerdir?

  • Her türlü uyuşturucu madde.
  • Patlayıcı veya yanıcı özellik taşıyan maddeler.
  • Canlı ya da cansız hayvanlar.
  • Biyolojik silah olarak kullanılabilecek ürünler.
  • İnsan organı veya bunun için kullanılabilecek temel ürünler.
  • Hemen bozulabilecek et, süt vb. gıda maddeleri.
  • Çek, senet, nakit para ya da değerli ziynet eşyaları.
  • Tütün veya tütün ürünleri.
  • Diğer kargoları etkileyebilecek ve kokucu maddeler.
  • Yurtdışına çıkışı kanunlar tarafından yasaklanan eşyalar

 

Yurtdışı Kargo Gönderimi İçin Gerekli Belgeler Neler?

Yurtdışına karga nasıl gönderilir? sorusuna cevap verdikten sonra tabii ki belirli birkaç evrak teslim etmek ve belirtilen belgeleri doldurmak gerekmektedir. Tahmin edileceği üzere bu belgeler, anlaşılan kargo firmaları tarafından müşterileri ile paylaşılmak ve tüm işlemlerin kusursuz bir şekilde işlemesine olanak sağlamaktadır. Bu belgelerin yanı sıra bazı özel belgeleride hazırlamanız gerekmektedir.

Yurtdışınıa Kargo Göndermek İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

  1. Konşimento Belgesi
  2. Proforma Fatura
  3. Gıda Sertifikası
  4. MSDS Belgesi    ,

Konşimento belgesi, bu belgelerin en önemlisi olup genellikle yurtdışına gönderilecek kargonun yerine güvenle teslim edilmesi için gerekli olan evraktır. Özellik gönderim yapmak istediğiniz kargo türü sadece bir dosyadan ibaret ise konşimento belgesi doldurmak sizler için yeterli olacaktır.

Proforma fatura, ihracat numunesi barındıran kargolarda doldurulan klasik evraklardan birisidir.

Gıda sertifikası, eğer yurtdışına gönderilecek kargo gıda veya gıda ürünlerinden oluşuyor ise yapmanız gereken göndermek istediğiniz ürüne göre bir gıda sertifası almak, eğer bir gıda sertifikasına sahip iseniz bu belgeyi kargo şirketine sunmanız gerekmektedir.

MSDS Belgesi ise kimyasal ya da tehlikeli ürünlerin kargolanması konusunda doldurulan zorunlu belgelerden birisidir.

Yurtdışı Kargo Şirketi Seçimi

Eğer Yurtdışına kargo hizmeti almak istiyorsanız pekçok firma bulabilirsiniz. Doğal olarak seçiminizi yaparken özellikle dikkat etmeniz gereken konular hız, ücretler ve güvenilirliğe bağlı olarak karar vermeniz gerekmektedir. Firmanın size sunmuş olduğu bu seçenekleri göz önünde bulundurarak kargo yapacağınız firmayı seçebilirsiniz.

Yurtdışı Kargo Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Yurtdışı kargolarının hesaplanması konusunda pekçok parametre devreye girmektedir. Bunlardan en önemlisi göndermek istediğiniz kargonun hangi ülkeye gideceğidir. Bu parametre fiyat konusunda en önemli parametredir. Çünkü gönderilmek istenen kargo aynı kıtada ise kargo maliyetleri daha uygun başka bir kıtaya gönderilecek ise fiyatlar en üst seviyeye kadar çıkmaktadır. Bunun yanı sıra karar vermeniz gereken en önemli hususlardan biride kargonun hangi taşımacılık yöntemi ile gönderilecek olmasıdır. Gönderinizi Uçak yolu ve Deniz yolu ile gönderebilirsiniz. Eğer uçak kargo’yu tercih edecek olursanız ürününüz deniz yolu ile gidecek olan kargodan daha hızlı ulaşacaktır. Gönderilecek olan kargo için başka bir önemli parametre ise servis tipi, gönderi türü, gönderi ağırlığı ve hacimdir. Bu parametreler de gönderilecek olan kargonun fiyatı için önemli parametrelerdir.

Eğer internetten araştırma yapıyor ve kargo gönderim ücreti hakkında bir bilgi sahibi olmak istiyorsanız Tıklayın

Daha Fazla Makaleye Ulaşmak İçin Tıklayın

Tarık Kamanlı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hızlı İletişim
Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. 7/24 sizlere hizmet verecek müşteri temsilcilerimize hemen ulaşabilirsiniz.
Dekatro.com
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
Bizi takip edin
Sosyal medyalarda bizi takip edebilirsiniz
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.