B2B Nedir?

25 Şubat 2022by Tarık Kamanlı0

B2B Nedir?

B2B Nedir?
B2B Nedir?

B2B açılımı anlamıyla Business to Business manasına gelmektedir. Yani işletmeden işletmeye satış demektir. Bu anlamdan çıkarılacağı üzere iki şirket arasında yapılan ticari faatliyetlerdir. Yani bir şirketin başka bir şirkete bir satış veya pazarlama gerçekleştirmesi B2B Nedir? sorusuna yanıt olarak verilebilir. B2B Kapsamları şu şekildedir;

  • Tedarikçiden Üreticiye
  • Üreticiden Toptancıya
  • Toptancıdan Perakendeciye yapılan ticari işlemlerdir.

B2B Türleri 3 Ana Başlık Etrafında Toplanabilir. Bunlar;

  1. Ürün Tabanlı B2B: Bu sistemde fiziki ürünlerin alım ve satım yapılmasıdır. Bu ticaret işleminde fiziki olan bütün ürünler bu kategori ile tanımlanır.
  2. Servis Tabanlı B2B: Bu sistem ürün tabanlı b2b sistemden farklı olarak ürün yerine hizmet ticaretlerine servis tabanlı b2b adı verilir. Bu sistemde satın alınabilecek sistemler pazarlama, finans, danışmanlık ve benzeri konularda destek sağlaması Servis tabanlı b2b olarak tanımlanır.
  3. Yazılım Tabanlı B2B: Bu b2b modeli diğer türlere göre büyük farklılık göstermektedir. Bu b2b türünde firmalar yazılım odaklı çözümler ile buluşmaktadır. Bu çözümler ürün satış, otomasyon, crm yazılımları gibi çeşitli yazılımları kapsamaktadır.

E-TİCARET VE B2B

Günümüzde e-ticaret sistemlerinin oldukça yaygınlaşması sonucu pekçok insan bu alana yönelmekte ve b2b nedir? sorusunu sormaktadır. Gün geçtikçe büyüyen e-ticaret sektörü, bu alanda sürekli olarak değişim ve yeniliklerde getirmektedir. E-ticarete yeni girmeyi planlayan şahıslar veya şirketler geneleksel satış kanallarının yerine kendi internet siteleri veya çeşitli pazar yerleri üzerinden bu satışları gerçekleştirebilirler.

Günümüzde e-ticaret sektörünün oldukça büyük bir hal alması ile firmalar b2b sistemlerinne yönelmiştir. Business to business sistemleri ile müşterilerine ulaşmayı planlayan üreticiler, toptancılar ve perakendeciler bu alanlarda varlıklarını arttırmak için büyük yatırımlar yapmaktadır. Genellikle yazılım tabanlı b2b ve servis tabanlı b2b sistemlerine yönelen firmalar, kendileri için web hizmetleri, e-ticaret danışmanlığı ve dijital pazarlama gibi birçok alanda hizmet almakadır. Bu sayede firmalar internet aracılığı ile kendi ürünleri ile ilgilenen müşterilerini daha rahat bularak bu alanda işlerini kolaylaştırmaktadır. Bu sebeple e-ticaret sektörü üzerine yatırım ve ilgi her geçen gün hızla artmaktadır.

B2B ve Online Pazar Yerleri

B2B Nedir?
B2B Nedir?

E-ticaret sektöründe kendi web siteleri ile var olan firmalar veya ticari olarak geleneksel satış yapan bir firmalar online pazaryerlerini tercih etmektedir. Hem ülke içinde hem de uluslar arası alanda satışlar yapabilmek için pazar yerleri büyük bir önem teşkil etmektedir. Fakat birçok pazaryeri b2c sistemi ile çalışmaktadır. Yani business to customer bunun anlamı firmadan müşteriye yapılan ticarettir. Bu sistemleri genel olarak perakendeci firmalar tercih etmektedir. Amazon ve Alibaba bunlara örnek verilebilir.

Dekatro.com üreticilere ve toptancıların yurtdışı pazarına açılmasını sağlayan bir b2b sistemidir. Sizde dekatroya kayıt olarak firmanızı uluslar arası alanda kanıtlayabilir ve kendinize yeni müşteriler bulabilirsiniz.

Tarık Kamanlı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hızlı İletişim
Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. 7/24 sizlere hizmet verecek müşteri temsilcilerimize hemen ulaşabilirsiniz.
Dekatro.com
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
Bizi takip edin
Sosyal medyalarda bizi takip edebilirsiniz
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.