Mikro İhracat Nedir?

Mikro İhracat Nedir?

Mikro İhracat Nedir?
Mikro İhracat Nedir?

Günümüzde internet ve telekomünikasyon sistemlerinin gelişmesi ile birlikte e-ticaret kelimesi büyük anlam kazanmıştır. Dijital teknolojilerin ve e-ticaretin büyüyerek devam etmesi yeni terimler ortaya çıkarmaktadır. Bunlardan biri ise Mikro ihracattır.Peki Mikro İhracat Nedir?

Mikro ihracat aynı zamanda mini ihracat olarak da bilinmektedir. Mikro ihracat yurtdışına gönderilecek olan ithalat mallarının veya ürünlerinin bir kargo firması ile anlaşılarak elektronik ortamda ihracat yapmayı sağlayan iş modeli olarak tanımlanabilir. Bu ihracat modeli sayesinde yurtdışına düşük ebatlarda kargo göndermek oldukça basitleştirilmiştir. Bu sayede ihracat yapacak şahısların veya firmaların önü açılmış, yurtdışı pazarına giriş yapmaları çok daha kolaylaşmıştır ayrıca mikro ihracat sayesinde pek çok küçük ve orta ölçekli firma hedeflerini yurtdışı olarak belirlemiştir.

Mikroihracat klasik ihracattan oldukça farklıdır. Firmalar Gümrük müşavirliği hizmetleri veya ihracatçılar birliği kaydına gerek olmadan mikro ihracat yapabilmektedir.

Mikro ihracat, Türkiye’den yurtdışına yapılacak olan ihracat faaliyetleri için geçerlidir. Mikro ihracat için ihracatı yapılacak malların veya ürünlerin çeşitli sınırlamaları vardır. 20 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Posta ve Hızlı Kargo Taşımacılığı ile ilgili yazıya göre; Bu sınırlamalar gönderimi yapılacak olan ürün veya malların ağırlığının 300 kilogramı geçmemesi aynı zamanda bu ürün veya malların fatura bedelleri KDV hariç 15.000 Euro’dan az olmalıdır.

Mikroihracat klasik ihracattan oldukça farklıdır. Firmalar Gümrük müşavirliği hizmetleri veya ihracatçılar birliği kaydına gerek olmadan mikro ihracat yapabilmektedir. Mikro ihracat gerçekleştirmek isteyen kişiler veya firmalar sadece için sadece ETGB yani Elektronik Gümrük Beyannamesini düzenlemek yeterlidir. Elektronik Gümrük Beyannamesi ile tüm ihracat işlemleri daha az bürokrasi ile gerçekleşir. Bu özellik mikro ihracatın en büyük avantajlarından bir tanesidir.

Mikro İhracat İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

 

Elektronik ticaret beyannamesi, çeşitli gönderim seçenekleri ile yurtdışına giden ürünlerin veya malların gümrük beyanına ilişkin elektronik ortamda gerçekleşen bir beyannamedir. Elektronik ticaret gümrük beyannamesi sayesinde bireysel kullanım için alınan ürünlerin gümrük işlemleri hızlanacak,  yurtdışına ürün gönderimi için gerekli prosedürler en aza indirgenmiş olacaktır. Aynı zamanda mikro ihracat yapan firmaların vergi iadesi alması da sağlanmaktadır.

ETGB için Gerekli Evraklar

  1. Dolaylı Yetki Belgesi
  2. Mikro İthalat Gönderici Formu
  3. Maliye onaylı fatura(Türkçe) veya e-arşiv faturası.
  4. İngilizce fatura veya proforma
  5. Konşimento kopyası
  6. ATR Belgesi
Mikro İhracat Nedir?
Mikro İhracat Nedir?

Mikro İhracatta Yasaklı Maddeler Nelerdir?

  • Kültürel eserler
  • Hint keneviri
  • Tütün tohumu ve fidesi
  • Av ve yaban hayvanları. Ayrıca bunlardan yapılan mamul konfeksiyon
  • Ceviz, dut, kiraz, armut, erik, porsuk, dışbudak, karaağaç ve ıhlamur adlı ağaç türlerinin kütük, tomruk, kereste, kalas ve taslak olarak ihracı
  • Doğadan toplanan doğal çiçek soğanları
  • Sığla
  • Yalankoz
  • Zeytin, incir, fındık, antep fıstığı, asma fidanları

Mikro İhracat Nedir? Gibi Daha Fazla Bilgi İçeriği Hakkında Tıklayınız

Tarık Kamanlı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hızlı İletişim
Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. 7/24 sizlere hizmet verecek müşteri temsilcilerimize hemen ulaşabilirsiniz.
Dekatro.com
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
Bizi takip edin
Sosyal medyalarda bizi takip edebilirsiniz
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.