Amazon’dan Satış Yapmak

14 Şubat 2022by Tarık Kamanlı0

Amazon’dan Satış Yapmak

Amazon'dan Satış Yapmak
Amazon’dan Satış Yapmak

Amazon’dan Satış Yapma Rehberi

Günümüzde birçok satıcı Amazon üzerinden satış yaparak iyi miktarda kazanç sağlamaktadır. Bununla birlikte, satıcıların birçoğu, yalnızca kendi yerel bazda satış yaparak kendilerini sınırlar. Ürünlerini küresel olarak satmak, bu satıcıların işlerini büyük ölçüde ölçeklendirmelerine olanak sağlamaktadır. Satıcılar kazanacakları potansiyel geliri göz önünde bulundurmadan, bu satış sürecinin aşırı karmaşık olduğuna ve bu konuda bilinmesi gereken tüm yönlerden korkabileceklerine inandıklarıdan dolayı uluslararası satıştan kaçınırlar.

Amazon’dan Satış Yapmak Adlı yardımcı kılavuzumuz, işletmelerini küresel olarak genişletmek isteyen yalnızca birkaç önemli noktayı dikkate alarak ve belirtilen adımları izleyerek bunu yapmanın önündeki tüm engelleri aşacaktır. Amazon’dan Satış Yapmak adlı eğitimleri izleyerek ve satmak istediğiniz ürünün pazar araştırması için  biraz zaman ayırarak, dünyanın çeşitli bölgelerinde bir ürün pazarlarken işinizi katlanarak büyütmeye başlayabilirsiniz.

Amazon’dan Satış Yapmak İçin Püf Noktalar

Amazon Global Selling (AGS) , satıcıların envanterlerini listelemelerine ve Amazon’un dünya çapındaki çeşitli pazaryerlerinde satmalarına izin verilen bir programdır. Satıcının herhangi bir ülkeden Amazon üzerinden ürünlerini satmayı mümkün kılar.

Amazonlar küresel pazarlar

1. Amazon’un Amerika Pazar Yerleri

1.1. amazon.com – Amazon ABD Pazar Yeri
1.2. amazon.ca – Amazon Kanada Pazar Yeri
1.3. amazon.com.mx – Amazon Meksika Pazar Yeri
1.4. amazon.com.br – Amazon Brezilya Pazar Yeri

2. Amazon’un Avrupa Pazar Yerleri

2.1. amazon.co.uk – Amazon Birleşik Krallık Pazar Yeri
2.2. amazon.de – Amazon Almanya Pazar Yeri
2.3. amazon.fr – Amazon Fransa Pazar Yeri
2.4. amazon.it – Amazon İtalya Pazar Yeri
2.5. amazon.es – Amazon İspanya Pazar Yeri
2.6. amazon.com.tr – Amazon Türkiye Pazar Yeri

3. Amazon’un Asya – Pasifik Pazar Yerleri

3.1. amazon.cn – Amazon Çin Halk Cumhuriyeti Pazar Yeri
3.2. amazon.in – Amazon Hindistan Pazar Yeri
3.3. amazon.co.jp – Amazon Japonya Pazar Yeri
3.4. amazon.com.au – Amazon Avustralya Pazar Yeri
3.5. amazon.ae – Amazon Birleşik Arap Emirlikleri Pazar Yeri
3.6. amazon.sg – Amazon Singapur Pazar Yeri

Herhangi bir pazaryerinde satış yapmak için her bir ülke için ayrı bir satıcı hesabınız bulunmalıdır. Tek istisna, sahiplerinin bir “Birleşik Hesap”a dahil olan tüm ülkelerin pazar yerlerine otomatik erişime sahip olacağı Kuzey Amerika ve AB pazar yerleridir.

Amazon’da Satış Yapmak Herhangi Bir Ülkenin Yerel Pazaryerleri İle Aynı Sayılabilir. Amazon’da Satış Yapmak İçin İhtiyacınız olanlar:

  • Belirli bir pazarda satış yapmaya karar vermek ve o pazarda bir hesap açmak.
  • Satılmaya hazır ürünlerin listelenmesi.
  • Ürün satış aşamasında müşteriler ürünleri görür, değerlendirir ve satın alır. Satıcı, ürünlerin nereye gönderileceği konusunda bilgilendirilir.
  • Satıcılar ürünleri müşterilere gönderir ve teslim eder ve sevkiyatı onaylar (veya Amazon’un siparişlerini FBA veya Easy Ship ile yerine getirmesine olanak tanır).
  • Ürün alındıktan sonra Amazon kendi komisyonunu alarak ücretin geri kalanını satıcının banka hesabına aktarır.

Amazon ile Küresel Satışın Avantajları

Ürünlerini yurtiçinde başarılı bir şekilde pazarlayan ve satan satıcıların, diğer pazarlarda da benzer başarılara sahip olmaları çok muhtemeldir. Amazon’da Satış yaparken, çok satan bir ürünün küresel olarak genişletilmesi, iş sürecindeki bir sonraki mantıklı adımdır.

Amazon’da uluslararası satış yapmanın bazı avantajları şunlardır:
  1. FBA sayesinde basit nakliye ve teslimat hizmeti.
  2. Daha geniş potansiyel müşterilere ulaşma imkanı.
  3. Satıcının işi kendi iç pazarında zaten başarılıysa, Amazon küresel genişleme deneyimini kolaylaştırarak marka oluşturma ihtiyacını azaltır.
  4. En büyük satışlardan bazıları Noel gibi tatil dönemlerinde ve Black Friday gibi özel indirim günlerinde yapılır. Bugünlerde küresel olarak yapılan satışlar büyük bir getiri sağlamaktadır.
  5. Amazon, satıcıların paralarını zamanında, banka hesaplarına yerel para birimlerinde yatırdıklarından emin olur ve bakiyenizi güvende tutar.
  6. Amazon, satıcıların müşterileri için güvenilir ve doğru bir deneyim oluşturmasına yardımcı olarak işletmenin tescilli ticari markalarını korur.

Vergiler ve Düzenlemeler

Avrupa Birliği’nde satış yaparken, bir satıcının genellikle bir Katma Değer Vergisi (KDV) kaydı yapması gerekir. Amazon Servis Sağlayıcı ağı, satıcıları bunun için ihtiyaç duydukları gerekli kaynaklara bağlayabilir. Ayrıca Amazon, AB’deki satışlar başlamadan önce bir Satıcı Kimliği Doğrulaması yapacaktır.

Bir satıcı 15.000 €’ya ulaştığında, hesap “Müşterinizi Tanıyın” adlı bir AB düzenleyici gerekliliği aracılığıyla yeniden doğrulanır. Buna karşılık, Avrupa merkezli satıcılar, ABD’de profesyonel bir Satıcı hesabı açarken doğrulanacaktır.

Ürün Uyumluluğu ve Uygunluğu

AB, çeşitli pazar yerlerinde belirli ürünlerin satışına kısıtlamalar uygulayabilir ve bazı ürünler, AB’nin satışlarına yasal onay vermesini gerektirecektir. Aynı şey Japon pazarı için de geçerli, ancak platform üzerinden satılmasına kesinlikle izin verilmeyen bazı ürünler olabilir. Ürünlerin uygunluğu hakkında bilgi almak için Amazon’un kısıtlı ürünler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ödeme seçenekleri

Amazon, birden fazla ödeme para birimini kabul edecek, ancak satıcılara yerel para birimlerinde ödeme yapacak. Ödeme seçeneklerinden bazıları, belirli bir pazaryerinde yeni kayıtlı bir hesabın kurulumuna bağlıdır.

Fonlar, pazardaki yerel bir banka hesabına aktarılabilir. Ek olarak, satıcılar, banka havalesi ücretlerini Amazon’un tahsil etmesiyle birlikte, her 2 haftada bir banka hesaplarına yatırılan yerel para birimi ödemelerini almak için Satıcılar için Amazon Döviz Çevirici’yi (ACCS) kullanabilirsiniz.

Ürünü Sergilemek

Farklı bir dilde faaliyet gösteren bir pazaryerinde satış yapıyorsanız, o dilde ürünü yeterli elde etmek önemlidir. Eğer bu pazarda satış yapıyor iseniz ürünlerinizin özelliklerini doğru ve özenli bir şekilde müşterilerinize sunmalısınız. Ayrıca Dil bilgisi, bir bölgedeki müşteri ihtiyaçlarını ve isteklerini daha iyi araştırmaya ve anlamaya büyük ölçüde yardımcı olur. Tabii ki, bu bir zorunluluk değil, çünkü Amazon, satıcıların bir dilde yetkin olmadığı bir pazarda başarılı olmalarına izin vermek için hizmetler ve araçlar sağlamaktadır.

Bu araçlardan bazıları, satıcıların İngilizce çalışmasına izin veren ve dili bölgeye göre ayarlayan Satıcı Merkezi Dil Değiştirici’yi içerir. Daha önce de belirtildiği gibi, Amazon, Avrupa Birliği’nin çoğu bölgesinde satış yapmak için birleşik hesaplar sağlar, bu nedenle bir kayıt birden fazla satış yolu açar.

Daha Fazla Makaleye Ulaşmak İçin Tıklayın

Tarık Kamanlı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hızlı İletişim
Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. 7/24 sizlere hizmet verecek müşteri temsilcilerimize hemen ulaşabilirsiniz.
Dekatro.com
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
Bizi takip edin
Sosyal medyalarda bizi takip edebilirsiniz
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://dekatro.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.

Copyright by Provega Bilişim. All rights reserved.